Fitness in Nederland

Fitness

fitness

Fitness is erg populair in Nederland, zo zijn er honderden fitnesscentra waar veel mensen regelmatig naar de sportschool gaan om te fitnessen. Dit is vooral cardio en krachttraining. Veel mensen komen hier om af te vallen of om spieren te kweken. In Nederland kun je voor weinig geld al gaan fitnessen bij een sportschool zoals basic fit of fit for free. Deze sportscholen zijn dan vaak ook overvol. Fitnesscentra staan vol met cardio apparaten zoals loopbanden en roeimachines. Ook is er een krachthonk aanwezig voor de mensen die spiermassa willen opbouwen en sterker willen worden door krachttraining.

Zoek je tevens een leuk fitness trainingspak? Dan kunnen wij altijd de pakken van Trainingspakken.nu aanbevelen.

CrossFitcrossfitters

CrossFit is ook erg populair aan het worden in Nederland. Zo zijn er al zo’n honderd CrossFit sportscholen, die boxen genoemd worden. Deze zijn over het hele land verdeeld, ook al is CrossFit redelijk nieuw is er in de meeste steden al wel een CrossFit box te vinden. In Amsterdam zitten er zelfs meer als één, dit geeft aan dat CrossFit erg aan het stijgen is en steeds groter wordt. Bij een CrossFit box betaal je wel wat meer dan de gemiddelde sportschool, dit is omdat er voornamelijk gesport wordt in groepsverband. Zo wordt er vaak samen de WOD gedaan, wat staat voor workout of the day. Dit zijn workouts die elke keer anders zijn zodat er altijd gevarieerd getraind wordt. Het doel van CrossFit is dan ook het lichaam zo goed mogelijk voorbereiden op alles wat te maken heeft met bewegen. Zo zitten er onder andere gymnastiek oefeningen in op de ringen, wordt er met halters getraind door middel van gewichtheffen en ga zo maar door.

Bootcamp

Bootcamp is ook erg populair in Nederland. Gezamenlijk lekker in de buitenlucht trainen met een trainer wordt steeds vaker gedaan, vooral in de zomer is dit populair.