Snel afvallen door middel van shakes

Vandaag de dag duiken overal nieuwe of opnieuw geïntroduceerde diëten op die je vertellen hoe je door snel afvallen jouw perfecte figuur kunt verkrijgen. Er wordt gesproken over afvallen met shakes of over het volgen van (andere) diëten waarbij je je strikt moet houden aan bepaalde voorschriften. In onze huidige maatschappij is slank zijn namelijk het schoonheidsideaal waaraan de meesten van ons willen voldoen. De verschillende diëten kom je bijvoorbeeld tegen:

  • In reclamefolders die je in de bus krijgt
  • Op internet in allerlei artikelen of advertenties
  • Op televisie tijdens reclameblokken.

Er wordt voortdurend geadverteerd dat snel afvallen met shakes mogelijk is. Dat klopt in vrijwel alle gevallen ook. Enkele vragen die je jezelf echter bij elk dieet moet stellen zijn:

  • Is dit een gezond dieet?
  • Bereik ik hiermee het gewenste resultaat?
  • Behóud ik dat resultaat ook als ik met het dieet stop?

Afvallen met shakes, hoe doe je dat en is het goed voor je?

Hoe werkt afvallen met shakes eigenlijk? Bij een dergelijk dieet worden een tijd lang enkele maaltijden vervangen door zogeheten proteïneshakes. Hoeveel maaltijden er worden vervangen is afhankelijk van het gekozen dieet. In zo’n eiwitshake zitten zoals de naam al doet vermoeden extra eiwitten. Enkele eigenschappen van proteïnen of eiwitten zijn dat ze ervoor zorgen dat je sneller een verzadigd gevoel hebt en ook dat er zo min mogelijk spierweefsel verloren gaat tijdens het proces van al dan niet snel afvallen. Spieren zijn namelijk voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Als je wilt afvallen met shakes moet je echter niet alleen een reep, shake of soep eten in plaats van een maaltijd, maar moet je ook zorgen dat je voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Doe je dat niet dan is snel afvallen met shakes niet goed voor je, omdat je dan niet alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt.

De voor- en nadelen van snel afvallen

Snel afvallen met shakes heeft enkele voor- en nadelen, waaronder:

  • Voordeel: je behaalt snel resultaat
  • Nadeel: zonder het aanpassen van je voedingspatroon ben je na het stoppen van je dieet zo weer terug bij af.

Naast bovenstaande zaken zijn er meer voor- en nadelen én zijn er wellicht ook andere dingen waar je even bij stil moet staan. En bij elk rigoureus dieet waarbij snel afvallen of bijvoorbeeld afvallen met shakes aan de orde is, doe je er verstandig aan van tevoren een arts te raadplegen.

Meer leuke tips over afvallen en sport? Houd de website van Sportcentrumheikant.nl in de gaten.